5 idei simple de mic dejun sanatos si gustos

Cu totii stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zile. Putini insa cunosc ce alimente ar trebui de fapt sa consumam.Un mic dejun echilibrat ne ofera energia necesara pentru aproape intreaga zi.Masa servita dimineata ar trebui sa contina cereale integrale,alimente bogate in calciu,proteine si fructe.

In continuare va propun 5 idei simple de mic dejun

1.Ouale fierte. Oul este bogat in elemente nutritive si are un continut bogat in proteine. De aceea, el iti ofera o senzatie de satietate extraordinara. Se spune ca,albusul de oua contine calorii care nu se depun in jurul taliei. Mai exact: albusul de ou contine 11% proteina pura si 88% apa.
2.Shake-uri. Acestea sunt amestecuri de fructe si legume,puse la blender, care aduc corpului nostru o multime de vitamine si antioxidanti.
3.Cereale integrale. Ovazul este una din cerealele care consumata de-a lungul timpului dimineata, reduce semnificativ riscul de deces in urma bolilor de inima. Cerealele nerafinate sunt bogate in proteine,contin fibre, contin si Vitamina E. Aceasta sursa excelenta de carbohidrati nu ingrasa si scade colesterolul.
4.Iaurtul. Cel mai bogat in proteine este iaurtul grecesc.Acesta este o sursa buna de calciu,necesar tuturor persoanelor. Consumul calciului este esential pentru mentinerea sanatatii oaselor. Persoanele care se afla in lupta cu kilogramele in plus, pot consuma linistite iaurtul grecesc.
5.Sandwich-ul. Cand nu ai mult timp la dispozitie, dar iti doresti sa mananci ceva rapid si delicios, sandwich-urile iti vin in ajutor. Pentru a consuma sandwich-uri sanatoase, ai nevoie sa excluzi unele alimente din prepararea acestora.
1.Maioneza. Cunoastem deja ca maioneza este un aliment extrem de nesanatos, insa poate deveni opusul preparat in conditii casnice. Dar daca nu avem timp pentru aceasta este obligatoriu sa excludem acest produs. Maioneza este una din cauzele aparitiei celulitei.Poti inlocui maioneza cu alte sosuri cum ar fi uleiul de masline sau otetul.
2.Mezeluri ambalate. Pentru prepararea unui sandwich, alege sa consumi carne sau mezeluri proaspete, neprocesate in exces.Sandwich-ul este o optiune excelenta pentru orice masa a zilei.

Cu siguranta dupa ce ai lecturat acest articol stii cu siguranta ce vei manca miine la micul dejun! :)) 

Comentarii